Een frisse jonge werknemer, bepakt en bezakt met de juiste kennis, ervaring en mentaliteit. Die willen we allemaal in dienst. Maar voordat die frisse jonge werknemer zover is, moet hij of zij gevoed worden met theoretische en praktische kennis. Dat gebeurt als leerling op school, en als stagiair bij u in het bedrijf.

Kennisoverdracht in de regio

De kennisoverdracht op leerlingen is van groot belang. Maar niet alleen die. Ook de kennis en ervaring die u als bedrijf heeft opgedaan mét jonge leerlingen: zijn zij voldoende opgeleid, vertoont het profiel PIE naar uw mening hiaten etc.? In uw regio kunt u als bedrijf aansluiten bij een regiovergadering om deze kennis te delen. De bij ons platform aangesloten scholen kunnen vervolgens hierop actie ondernemen.

Daarnaast is het mogelijk om de docenten in de gelegenheid te stellen kennis te laten maken met uw bedrijf. Zo vergroot u de kennis van en over uw bedrijf en branche. Indien u geïnteresseerd bent in een bedrijfsbezoek door PIE-docenten uit uw regio, laat dit dan onze regiocoördinator weten; hij/zij neemt graag contact met u op om de mogelijkheden af te stemmen.

Vraag en aanbod

Als bedrijf heeft u wellicht een aanbod in materialen en diensten die interessant zijn voor onze leden, de (PIE-docenten op) VMBO-scholen en ROC’s. Ook heeft u wellicht een vacature die u op school kenbaar wil maken. Neemt dan gerust contact op met de regiocoördinator om uw vraag/aanbod binnen de regio te verspreiden of bespreekbaar te maken in de regiobijeenkomst.

De rubriek Vraag en Aanbod in onze nieuwsbrief is een mooie gelegenheid om aan uw vraag of aanbod publiciteit te geven. Stuurt u daarvoor een mail naar nieuwsbrief@platform-pie.nl.