Ons ontving het bericht dat niet alle vmbo-docenten het bericht over RV-toetsen via hun examensecretaris hebben ontvangen en dat er soms verwarring is over

het gebruik van oude cspe’s. Daarom delen we graag onderstaande opheldering van Cito / CSPE:

RV toetsen
7 mei 2020

In het gewijzigde examenregelement voor dit schooljaar is de mogelijkheid van een Resultaat Verbeteringstoets (RV-toets) opgenomen.

Cito heeft een pagina ingericht met tips voor de samenstelling, afname en becijfering van deze RV-toetsen.
De RV-toets is bedoeld voor alle leerlingen die nog niet zijn geslaagd op basis van hun SE-cijfers of die hun cijfer(s) willen verbeteren.

Scholen zijn vrij om te bepalen hoe ze deze toets samenstellen, hoe ze hem afnemen en hoe ze het cijfer bepalen.
Vanuit Examenblad is hier een mailing over verstuurd, met uitgebreide uitleg over wat er wel en niet mag. Het belangrijkste is dat de RV-toets zoveel mogelijk het PTA afdekt. De mailing is op te vragen bij uw examensecretaris.

Het cspe 2020 mag niet gebruikt worden voor de RV-toets (besluit van het ministerie), maar in tegenstelling tot wat sommigen denken: de examens van de afgelopen jaren mogen WEL ingezet worden. Om docenten te helpen bij het samenstellen van de RV-toets heeft Cito een pagina gemaakt met tips voor de samenstelling, afname en becijfering van deze RV-toetsen.
Voor nadere vragen over de RV-toets kunt u mailen naar hulpbijexamens@cito.nl.

<< Terug naar het nieuwsoverzicht