Docenten verdieping bieden om in hun vakgebied te groeien, op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen, ervaringen uit te wisselen....kortom: kennis delen is van wezenlijk belang voor de PIE-professional.

Het platform organiseert cursussen en trainingen zowel vraag- als aanbodgestuurd, passend bij het werkveld van de PIE-docent. Deze cursussen worden veelal regionaal, maar soms ook landelijk georganiseerd. Kijk in de agenda om te zien welke professionaliseringsbijeenkomsten, wanneer, waar georganiseerd worden. 

Naast onze eigen regiobijeenkomsten, cursussen en workshops, kunnen wij ook het professionaliseringsaanbod van Bijscholingen VMBO aanbevelen. 

Ook van harte aanbevolen:

De kwartiermakers van PIE, Pieter Siroen en Jan Gubbels, hebben een hulpmiddel gemaakt om een goed overzicht te krijgen over waar een docent PIE op dit moment staat met betrekking tot zijn/haar bevoegdheid en zijn/haar professionaliseringstraject. Dit screeningsinstrument is ontwikkeld om enerzijds de intake op de hogescholen te begeleiden en anderzijds docenten en leidinggevende van scholen, die het PIE profiel aanbieden, inzicht te verschaffen aan welke docentvoorwaarde c.q. bevoegd-, bekwaamheden een docent PIE / school  aan moet voldoen. 

Zie ook de uitlegvideo van de ECPB: https://youtu.be/kcgeZeMYg4I

Het screeningsinstrument biedt de gelegenheid om te beoordelen waar een docent PIE / school nu staat oftewel welke bevoegd- en bekwaamheden een docent / school enerzijds bezit en anderzijds nog moet behalen. 

Downloadlinks:

 

Screeningsdocument

Format route PIE naar 2e graads bevoegdheid

Inleiding op screeningsdocument

Lesgeven in het vmbo - zij-instromers